× Kezdőlap Belépés Regisztráció Órarend Alakformáló videók Zsírégető videók Funkcionális tréning Jóga Dance Fitness Fitness videók Bérlet Hogyan edz otthon? Kapcsolat ÁSzF Adatkezelési tájékoztató Letölthető dokumentumok Minőségpolitikánk
Nóra - Tabata – HIIT - kedvcsináló

Nóra - Tabata – HIIT - kedvcsináló

A Tabata – HIIT, azaz high intensity interval training, magyarul magas intenzitású intervallum edzésnek rengeteg előnye van: hatékonyabb a zsírégetés, és az állóképességfejlesztés terén, mint az egyenletes intenzitású edzés. Miért? Mert rövidebb idő alatt több kalóriát égetünk, s ha ez nem lenne elég, edzés után az anyagcsere tovább pörög hosszú órákon át, így nyugalmi állapotban is nagyobb az energiaigényünk. Mindezek mellett nagyon változatos és idő hatékony.

Hogyan épül fel egy TABATA edzés?

Egy kör TABATA 4 percig tart:

  • 20 mp közel maximális intenzitású edzésmunka
  • 10 mp pihenő

Mindez 8 körben.

Az óra elején bemelegítünk, majd 8 Tabata kör következik, közöttük 1 perc pihenővel. Az óra végén pedig nyújtógyakorlatokat végzünk.

Az edzés során használunk gumiszalagot, de a nélkül is kivitelezhetőek a gyakorlatok. Vannak kardiósabb pulzuspörgető és rengeteg comb-fenék-has gyakorlat.

Az alakformálás kitartó edzés mellett garantált!

 

Jó edzést!

Halbrucker Nóra

2020-03-25

Sziasztok, Halbrucker Nóra vagyok, jógaoktató és csoportos fitnesz instruktor. A jógán belül a hatha jógával, aerial jógával, gyermek- és kismama jógával foglalkozom.
Megosztás